Luftupphängning
Campare blir tyngre i praktiken.

Detta beaktas inte tillräckligt i designen. Köregenskaperna hos en liggande och / eller lutande husbil minskas kraftigt. Bilen fjädrar inte längre in tillräckligt för att säkert absorbera ojämnheter i vägytan och husbilen smäller regelbundet på sina stötar.

Detta är obekväma och osäkra.

Husbilens stora massa, där tyngdpunkten också är hög, ger instabil och flytande körbeteende. Tänk på rondeller, kurvor och förbipasserande lastbilar. Ojämna vägar och i sluttningar, oavsett hur försiktig du kör, kan skador uppstå på avgaser, vattentank, reservhjul, dragkrok etc. Speciellt den långa bakänden träffar snabbt marken på branta körvägar, som t.ex. på färjor .

Utan extra hjälp (luft) upphängning klarar den ursprungliga husbilfjädringen ofta inte den långvariga mycket tunga belastningen. Detta kommer att lösa sig med åren och husbilen blir lägre och lägre.

Dessa faktorer gör att du inte kan koppla av och njuta av åkturen i din drömbil, du kör spänt och tröttnar snabbare.

Hur kan detta förhindras?

Med hjälpfjädring (luft) återgår husbilen till rätt nivå. Stabiliteten förbättras eftersom husbilen kan luta sig mindre på grund av den extra fjäderstyrkan. N.B. Husbilen förblir bekväm. Det är ett vanligt missförstånd att det krävs mycket styva fjädrar för att lyfta husbilen.

Husbilen blir mjukare och bekvämare!

Fördelen med luftfjädrar:

Du kan själv justera husbilens höjd för mycket varierande belastningar.Luftfjädersatsen består av:

- Luftbälgar (vik- eller munspelbälgar, ibland rullbälgar)

- Monteringsdelar (påfyllningsnippel, luftledningar, manöverdelar)

- Manometer (er)Notera:

Vi rekommenderar alltid 2-rumssystemet för campare.
Detta gör att du kan fylla vänster och höger luftfjäder separat.
Eftersom bälgen inte är ansluten till varandra förhindras lutning i långa kurvor och en ojämnt laddad husbil kan rätas ut.
Automatiskt nivelleringssystem för Husbil och Husvagn.